Ongezond perfectionisme

Deze training is voor mensen die last hebben van perfectionisme en daar nadelen van ondervinden. (Bv. een overvolle agenda die oververmoeidheid en stressklachten veroorzaakt en mogelijk leidt tot burn-out).

Wil je deze evolutie stoppen en terug meer levenskwaliteit ? Dan is deze training voor jou. Via ons centrale verklarende hardware-software model kijken we eerst naar de diagnostiek van je eigen perfectionisme. Zo kom je te weten wat de oorzaken zijn en wat dit patroon in stand houdt.

Daarna onderzoeken we interventies die jou helpen om je perfectionistische neiging om te buigen naar een leefbaar alternatief. Daarvoor gebruiken we technieken die je sturende emoties gaan veranderen. Perfectionisme wordt immers gevoed door de angst om niet te voldoen aan de verwachtingen van jezelf of anderen. We leren strategieën aan om anders te reageren op deze angstige impulsen. Via cognitieve strategieën buigen we ondermijnende gedachten om tot positieve denkpatronen en emotiestrategieën om je angsten te laten afnemen. Dit resulteert in een persoonlijk plan van aanpak.  Perfectionisme verandert naar een meer bevredigende werkstijl.

Er is de mogelijkheid van optionele terugkomdagen om de nieuwe vaardigheden verder te versterken.

Een alternatief voor deze training is een individueel coachingtraject waar je individueel begeleid wordt om je perfectionisme af te bouwen.

error: Content is protected !!