Deze training is voor mensen die last hebben van perfectionisme en daar de nadelen van ondervinden. (Bv. een overvolle agenda die oververmoeidheid en stressklachten veroorzaakt en mogelijk leidt tot burn-out).

Als je deze evolutie wil stoppen en terug meer levenskwaliteit wil is deze training voor jou. Via ons centrale verklarende hardware-software model wordt eerst gekeken naar de diagnostiek van je eigen perfectionisme. Zo kom je te weten wat de oorzaken zijn en wat dit patroon in stand houdt.

Daarna bieden we passende interventies die jou helpen om je perfectionistische neiging om te buigen naar een leefbaar alternatief zonder daarbij onnodige kwaliteit van je inspaaningen in te leveren. Daarvoor maken we gebruik van technieken die je sturende emoties veranderen. Perfectionisme wordt immers gevoed door de angst om niet te voldoen aan de verwachtingen van jezelf of anderen. We leren je strategieën aan om anders te reageren op deze angstige impulsen zodat deze ook werkelijk uitdoven. Via cognitieve strategieën buigen we ondermijnende gedachten om tot positieve denkpatronen. Dit resulteert in een persoonlijk plan van aanpak.  Je perfectionischtische attitude verandert zo naar een meer bevredigende werkstijl.

Er is de mogelijkheid van optionele terugkomdagen om de nieuwe vaardigheden verder te versterken.

Een alternatief voor deze training is een individueel coachingtraject waar je individueel begeleid wordt om je perfectionisme af te bouwen. Zouden we deze zaken niet onder een algemene header ‘training kunnen zetten met onze blended care en stepped care aanpak

error: Content is protected !!